ayam msk dua rase???resepi baru ni..my Along yg create this recipe (due to lack of raw material kt umah baru ni )haha..
so,here is the recipe ok...
AYAM MASAK 2 RASA
(bahan 1)
Ayam bersih yg dbuang kulit n lemak (setengah ekor)
Serbuk kari (2 sudu teh)
Garam (secukup rasa taste buds anda ok?)
Minyak (untuk menggoreng ayam)
(bahan 2)
Bawang besar (sebiji- slice ye puan2)
CIli padi (mengikot favourite masing2..klu yg suke pedas tu,ltk seplastik pon xpe)
Kicap (Cap Jalen/Habhal's Cap Kipas Udang)
Cara2 :-
Slice bawang besar n cili padi..then ltk kat tepi dulu..
Next is,gaulkan ayam bersama serbuk kari tadi..biarkan hingga sebati ye..
Then, goreng ayam hingga agak garing...bile da siap,,angkat n tos kan..
Lastly,campak je sume bahan 2 hingga kelihatan agak layu (jgn layu sgt kang x bselera plak) n masukkan ayam ke dlmnye..
Taraaaaa~~~SIAP!!!!! selamat mncube kwn2..
No comments:
Post a Comment